Ultrahangos tisztítás a grafikai iparban

Az ultrahangos tisztítást a grafikai iparban is alkalmazzák különféle nyomtatási és grafikai gyártásban részt vevő berendezések és alkatrészek tisztítására. Az ultrahangos tisztítás számos előnnyel jár ebben az iparágban, biztosítva az érzékeny grafikus berendezések hatékony és alapos tisztítását. Ultrahangos tisztítógépeka grafikai iparban hengerek és anilox hüvelyek, maratólemezek, kazettatartók, kerámia hengerek és egyéb, olajat, vizet, alkoholt vagy UV alapú tintát felhalmozódó eltávolítható nyomóalkatrészek tisztítására használják. A felhalmozódó szennyeződések a dob fokozatos tönkremenetelét okozzák, ami befolyásolja a nyomtatás minőségét. Az ultrahangos tisztítás előnyei a sejtátviteli szintek helyreállítása anilox hengerekről és bármilyen méretű mélynyomó hengerről. Kiváló nyomtatási minőséget érhet el, ha gépeinket használja tisztítási igényeihez.

Ultrahangos fürdőben tisztítható Anilox görgők

anilox henger

Íme néhány információ az ultrahangos tisztítás alkalmazásáról a grafikai iparban:

  1. Nyomtatási alkatrészek tisztítása: Az ultrahangos tisztítás rendkívül hatékony a nyomtatási alkatrészek, például tintatálcák, anilox hengerek, nyomólemezek, orvosi pengék és képernyők tisztítására. Eltávolíthatja a megszáradt tintát, pigmenteket, bevonatokat és egyéb, a nyomtatási folyamat során felhalmozódó maradványokat, így biztosítva az optimális teljesítményt és nyomtatási minőséget.
  2. Precíziós tisztítás: Az ultrahangos tisztítás precíziós tisztítást biztosít a bonyolult és kényes grafikai alkatrészekhez. Az ultrahanghullámok által generált mikroszkopikus buborékok behatolnak az apró résekbe, hálókba és a nyomtatási alkatrészek finom részleteibe, alaposan eltávolítva a szennyeződéseket anélkül, hogy kárt okoznának vagy megváltoztatnák a méretüket.
  3. Roncsolásmentes tisztítás: Az ultrahangos tisztítás kíméletes tisztítási módszer, amely nem károsítja az érzékeny grafikus berendezéseket. Nem tartalmaz durva súroló vagy súroló anyagokat, így minimálisra csökkenti a felület sérülésének vagy a nyomtatási alkatrészek leromlásának kockázatát.
  4. Idő- és költségmegtakarítás: Az ultrahangos tisztítás időhatékony módszer a grafikai iparban, csökkenti a nyomdai berendezések tisztítási idejét. Hatékonyan tisztítja a nehezen elérhető területeket és bonyolult felületeket, így nincs szükség kézi súrolásra és csökkenti a munkaerőköltségeket.
  5. Javított nyomtatási minőség: A tiszta nyomtatási alkatrészek kulcsfontosságúak a kiváló minőségű nyomatok eléréséhez. A tintamaradékok, a beszáradt bevonatok és a szennyeződések eltávolításával az ultrahangos tisztítás segít megőrizni az egyenletes tintaátvitelt, a pontos színvisszaadást és az éles részleteket, ami jobb nyomtatási minőséget és vásárlói elégedettséget eredményez.
  6. Sokoldalúság: Az ultrahangos tisztítás a grafikai ipari berendezések széles skáláján alkalmazható, beleértve a képernyőket, sablonokat, lemezeket, tintapumpákat és görgőket. Kompatibilis az iparban használt különféle anyagokkal, például fémekkel, kerámiákkal és szintetikus anyagokkal.
  7. Környezetvédelmi szempontok: Az ultrahangos tisztítás általában kevesebb vizet és vegyszert igényel a hagyományos tisztítási módszerekhez képest. Ez csökkenti a vízfogyasztást és a potenciálisan káros vegyszerek környezetbe jutását, így környezetbarát megoldás.

Fontos, hogy kövesse a gyártó útmutatásait és ajánlásait, amikor az ultrahangos tisztítást a grafikai iparban végrehajtja. Bizonyos alkatrészekhez speciális tisztítási követelmények vagy korlátozások vonatkozhatnak, amelyeket figyelembe kell venni az optimális tisztítási eredmény érdekében.

Ultrahangos tisztítókészülékek

Összefoglalva, az ultrahangos tisztítás számos előnnyel jár a grafikai iparban, beleértve a precíziós tisztítást, a jobb nyomtatási minőséget, az idő- és költségmegtakarítást, valamint a környezetbarátságot. Az ultrahangos tisztítás a nyomtatási alkatrészek tisztaságának biztosításával hozzájárul a hatékony és minőségi grafikai gyártási folyamatokhoz.

anilox henger

Anilox henger ultrahangos tisztítóban, tisztításra készen

 

Melyik tisztítókoncentrátum a legjobb az ultrahangos fürdőben való tisztításhoz?

Az ASonic ultrahangos tisztítókoncentrátumok speciális kémiai összetételűek, amelyek felgyorsítják a tisztítási folyamatot, és a tisztítandó alkatrészek speciális igényei szerint kell őket használni.

TisztítóA szennyeződés típusaTisztítóanyaghígítás %Ajánlott hőm.
AS-MLPOlaj, zsír, por, általános szennyeződésekFémek, ötvözetek, műanyagok, gumi, kerámia vagy üveg alkatrészek2%40-60 °C
AS-GENOlaj, zsír, por, általános szennyeződésekFémek, ötvözetek, műanyagok, gumi, kerámia vagy üveg alkatrészek5%40-60 °C
AS-CARBSzén, zsír és általános szennyeződésekKarbon és motoralkatrészek sárgarézből, alumíniumból és érzékeny anyagokból4%50-60 °C
AS-OXIOxidáció, általános szennyeződések, szén és zsírVas, réz, ón, alumínium és rozsdamentes acél4%40-60 °C
AS-SENSOlajok, zsírok, kenőanyagok, zsírok általános szennyeződésekbenSárgaréz, alumínium, ón és különböző ötvözetek4%50-60 °C
AS-MLP As-Gen AS-OXI AS-SENS as-carb

AS-MLP As-GenAS-SENSas-carbAS-OXI

További információkért kérjük lépjen kapcsolatba velünk és mindent megteszünk a tökéletes megoldás megtalálása érdekében.

Elérhetőség: info@panakabel.hu vagi order@asonic.si

 

logo

Auto Moto
Ipari tisztítás
Orvosi, tetoválás
Fogászati ​​műszerek tisztítása
Zöldségek és gyümölcsök tisztítása
Smink ecsetek tisztítása

Hogyan működik

Tisztítunk, helyreállítunk, felelevenítünk

Tisztítás

Több dolgot meg kell őrizni és meg kell tisztítani, újak helyett. Ötletünk az, hogy a legjobb megoldást kínáljuk otthoni vagy munkahelyi környezetéhez.

Ügyfélszolgálat

Teljes támogatást és ismereteket kínálunk az ultrahangos tisztítással kapcsolatban. Csapatunk készen áll arra, hogy javítsa munkáját és segítsen a hatékonyabb munkában, jobban mint valaha.

Fejlődés

Célunk, hogy meghallgassuk ügyfeleinket, megértsük igényeiket, és széleskörű ultrahangos tisztítást biztosítsunk.