NYÁK

Hogyan tisztítsuk meg a PCB

Ha rozsda vagy szennyeződés van a PCB-n (nyomtatott áramköri lapon), fontos, hogy haladéktalanul orvosolja a problémát a további károsodás elkerülése érdekében.

A PCB ultrahangos tisztítóval történő tisztítása hatékony módszer lehet a makacs szennyeződések eltávolítására.

Íme egy lépésről lépésre bemutatott útmutató a PCB tisztításához egy ultrahangos tisztító:

Ultrahangos tisztítókészülékek

Asonic ultrahangos tisztító

  1. Biztonsági intézkedések: Győződjön meg arról, hogy az ultrahangos tisztítót jól szellőző helyen állítsa fel, és kövesse a gyártó biztonsági irányelveit. Viseljen megfelelő egyéni védőfelszerelést, például kesztyűt és védőszemüveget.
  2. Készítse elő az ultrahangos tisztítót: Töltse fel az ultrahangos tisztítótartályt az elektronikához ajánlott tisztítóoldattal. Kerülje az olyan oldószerek használatát, amelyek károsíthatják a PCB-t vagy annak alkatrészeit. Kövesse a gyártó utasításait a tisztítóoldat megfelelő koncentrációjához.
  3. Ha szükséges, szerelje szét a PCB-t: Ha a NYÁK-t bármilyen biztonságosan eltávolítható alkatrészhez vagy modulhoz rögzítik, általában javasolt szétszedni őket. Ez segít megelőzni az érzékeny alkatrészek károsodását a tisztítási folyamat során.
  4. Merítse be a PCB-t: Helyezze a PCB-t az ultrahangos tisztítóba, ügyelve arra, hogy teljesen elmerüljön a tisztítóoldatban. Ügyeljen arra, hogy ne zsúfolja túl a tartályt, mert ez befolyásolhatja a tisztítás hatékonyságát.
  5. Ultrahangos tisztítási folyamat: Kapcsolja be az ultrahangos tisztítót, és állítsa be az elektronikus alkatrészekhez ajánlott beállításokra. Általában a 40-45 kHz-es frekvenciatartomány alkalmas a NYÁK tisztítására. Hagyja a tisztítót az ajánlott tisztítási időtartamig, általában néhány percig működni.
  6. Öblítse le a PCB-t: Az ultrahangos tisztítási ciklus befejezése után távolítsa el a PCB-t a tisztítóból, és öblítse le tiszta vízzel, hogy eltávolítsa a maradék tisztítóoldatot. Győződjön meg arról, hogy az öblítéshez használt víz mentes a szennyeződésektől.
  7. Szárítsa meg a PCB-t: Használjon sűrített levegőt vagy légkompresszort a felesleges vízcseppek lefújására a PCB-ről. Alternatív megoldásként hagyhatja, hogy a PCB jól szellőző helyen természetes módon megszáradjon. Győződjön meg arról, hogy a PCB teljesen megszáradt az újra összeszerelés vagy további kezelés előtt.
  8. Ellenőrizze a PCB-t: Miután a PCB megszáradt, szemrevételezéssel ellenőrizze, hogy minden látható szennyeződést eltávolított-e. Ellenőrizze, hogy nincs-e rajta sérülés vagy maradvány jele. Ha szükséges, ismételje meg a tisztítási folyamatot, vagy használjon más tisztítási módszereket a megmaradt szennyeződések eltávolítására.

Fontos, hogy olvassa el az ultrahangos tisztítógép gyártója által adott utasításokat, amelyek részletes útmutatást kapnak a használatáról, a beállításokról és a biztonsági óvintézkedésekről.

Tisztítás előtt Tisztítás után PCBTisztítás előtt Tisztítás után

Tisztító koncentrátumok PCB-hez

Ha a kifejezetten PCB (nyomtatott áramköri lap) tisztítására kifejlesztett tisztítókoncentrátumokról van szó, akkor néhány lehetőség áll rendelkezésre. Ezeket a koncentrátumokat úgy tervezték, hogy hatékonyan távolítsák el a szennyeződéseket anélkül, hogy károsítanák a PCB-t vagy annak alkatrészeit.

Ultrahangos tisztító megoldások

Ha van hozzáférése ultrahangos tisztítóhoz, használhatja speciális tisztítási megoldások ultrahangos tisztításra tervezték. Ezek a megoldások fokozzák a tisztítási folyamatot azáltal, hogy kavitációs buborékokat hoznak létre, amelyek segítenek eltávolítani és eltávolítani a szennyeződéseket a PCB-ről.

AS-PCB

Ez a tisztítókoncentrátum PCB-k és egyéb elektronikus áramkörök tisztítására készült, különösen a forrasztásból származó folyasztószer eltávolítására. A szennyeződések biztonságos eltávolítása károsodás, korrózió vagy az alkatrészek sötétedése nélkül.

Vizes oldatot használjon 4%-os arányban a tisztítandó tárgy szennyezettségének mértékétől függően. Az optimális tisztítási hőmérséklet 50-60°C. Ultrahangos tisztítás után öblítse le az összes tárgyat tiszta vízzel. Rendszeresen cserélje ki a tisztítóoldatot az ultrahangos tisztítóban, ha az elszennyeződik.

AS-PCB

További információért küldjön nekünk egy e-mailt:order@asonic.si ; info@panakabel.hu

logo

Auto Moto
Ipari tisztítás
Orvosi, tetoválás
Fogászati ​​műszerek tisztítása
Zöldségek és gyümölcsök tisztítása
Smink ecsetek tisztítása

Hogyan működik

Tisztítunk, helyreállítunk, felelevenítünk

Tisztítás

Több dolgot meg kell őrizni és meg kell tisztítani, újak helyett. Ötletünk az, hogy a legjobb megoldást kínáljuk otthoni vagy munkahelyi környezetéhez.

Ügyfélszolgálat

Teljes támogatást és ismereteket kínálunk az ultrahangos tisztítással kapcsolatban. Csapatunk készen áll arra, hogy javítsa munkáját és segítsen a hatékonyabb munkában, jobban mint valaha.

Fejlődés

Célunk, hogy meghallgassuk ügyfeleinket, megértsük igényeiket, és széleskörű ultrahangos tisztítást biztosítsunk.