Hogyan működik

Az ultrahangos tisztítás bonyolult vagy akár tudományos tisztítási módnak tűnhet, de ha megértette annak folyamatát, valójában nagyon egyszerű.

Az ultrahangos tisztítás gyors és hatékony tisztítási módszer, amely ultrahang energiát használ fel, és további tisztító koncentrátumok segítségével mélyen behatol bármely alany pórusaiba.

Alapos eltávolítást nyújt a nem kívánt talajról az ultrahangos hullámokba behatoló tárgyakról. Ez a tisztítási módszer az egyik legfrissebb és leghatékonyabb módszer a különféle tárgyak szennyeződésének eltávolítására. Az ultrahangos tisztítási módszer kavitációs hatáson alapszik.

Kavitáció

A kavitáció a mikrobuborékok gyors képződésének és eloszlásának folyamata folyékony környezetben. A hatás akkor következik be, amikor az ultrahangos hullámok áthaladnak a folyadékon. Az ultrahang (nagyfrekvenciás hang, amelyet leggyakrabban 28 és 100 kHz között használnak) generálja a váltakozó magas és alacsony nyomású hullámokat, amelyek apró buborékokat (üregeket) generálnak. Mikroszkopikus méretüktől kezdve növekedni kezdnek az alacsony nyomású fázisban, amíg összenyomódnak, majd a magas nyomású fázisban implantálódnak.

A folyadékban lévő molekulák ütköznek, és hatalmas mennyiségű energiát szabadítanak fel. Az energia azonnal megnöveli a helyi hőmérsékletet, és egy nagy energiájú áramot eredményez, amely a tárgy felületére irányul. A buborékoknak óriási energiájuk van, amelyet megcéloznak, és annak felszabadítása felemeli a szennyeződést a tisztítandó tárgyak felületéről.

A kavitációs folyamat az ultrahangos tisztítás alapja.

Az ultrahanghullámok folyadékon keresztül történő kibocsátása kavitációt okoz – mikroszkopikus buborékok képződése folyadékban. Amikor ezek a buborékok az objektum felületére ütköznek, energiát szabadítanak fel, amely elválasztja a szennyeződéseket a tárgy felületétől. A kis méretű buborékok lehetővé teszik, hogy behatoljanak olyan repedésekbe, lyukakba, pórusokba, perforációkba és hullámokba, amelyeket nehéz kézi tisztításkor elérni. A kavitáció eltávolítja az olyan törmeléket, mint a por, szennyeződés, olaj, pigment, rozsda, zsír, algák, gombák, baktériumok, mész, korom, viasz és így tovább. Az ultrahangos tisztítószerekben történő tisztításra alkalmas anyagok a fém, műanyag, üveg, kerámia és gumi. Az optimális tisztítási eredmények érdekében desztillált víz és speciálisan ultrahangos tisztító koncentrátumok oldatát javasoljuk.

Az ultrahangos tisztító használata rendkívül egyszerű.

Helyezze a tisztítandó tárgyakat a mellékelt kosárba. Óvatosan helyezze a kosarat a tárgyakkal ultrahangos tisztítóba. Töltse fel a tartályt desztillált vízzel vagy tisztítószer-koncentrátum oldattal. Minden elemet merítsen a tisztító oldatba. Állítsa be a kívánt tisztítási hőmérsékletet és aktiválja a tartályfűtést. Amikor a tartályban lévő folyadék eléri a beállított hőmérsékletet, a fűtés kikapcsol. Állítsa be az ultrahangos időzítőt a tisztítási folyamat követelményeinek megfelelően, a tisztítóeszköz szennyezettségének típusától és mértékétől függően. A tisztítás befejezése után várja meg, amíg a folyadék lehűl, majd óvatosan vegye ki a kosarat a tárgyakkal együtt. Öblítse le a tárgyakat tiszta vízzel. Engedje le a szennyezett tisztító folyadékot ultrahangos tisztítóból. Puha ruhával törölje le a tartályt.

Auto Moto

Ipari tisztítás

Orvosi, tetoválás

Fogászati ​​műszerek tisztítása

Zöldségek és gyümölcsök tisztítása

Smink ecsetek tisztítása

Hogyan működik

Tisztítunk, helyreállítunk, felelevenítünk

Tisztítás

Több dolgot meg kell őrizni és meg kell tisztítani, újak helyett. Ötletünk az, hogy a legjobb megoldást kínáljuk otthoni vagy munkahelyi környezetéhez.

Ügyfélszolgálat

Teljes támogatást és ismereteket kínálunk az ultrahangos tisztítással kapcsolatban. Csapatunk készen áll arra, hogy javítsa munkáját és segítsen a hatékonyabb munkában, jobban mint valaha.

Fejlődés

Célunk, hogy meghallgassuk ügyfeleinket, megértsük igényeiket, és széleskörű ultrahangos tisztítást biztosítsunk.