ultrahangos tisztítás

Hogyan működik az ultrahangos tisztítás

Hogyan működik az ultrahangos tisztítás?

Ultrahangos tisztítás A kavitáció bonyolult vagy akár tudományos tisztítási módszernek tűnhet. De biztosíthatom Önöket, hogy ha megérti a folyamatot, az valójában nagyon egyszerű.

Az ultrahangos tisztítás egy gyors és hatékony tisztítási módszer, amely ultrahang energiát használ, és további tisztítókoncentrátumok segítségével mélyen behatol bármely alany pórusaiba.

Alaposan eltávolítja a nem kívánt szennyeződéseket az ultrahanghullámok által behatolt tárgyakról. Ez a tisztítási módszer az egyik legfrissebb és leghatékonyabb módja a szennyeződés eltávolításának különféle tárgyakról. Az ultrahangos tisztítási módszer a kavitációs hatáson alapul.

Kavitáció

A kavitáció a mikrobuborékok gyors képződésének és eloszlatásának folyamata folyékony környezetben. A hatás akkor következik be, amikor az ultrahanghullámok áthaladnak a folyadékon. Az ultrahang (nagyfrekvenciás hang, leggyakrabban 28-100 kHz) váltakozó magas és alacsony nyomású hullámokat generál, amelyek apró buborékokat (üregeket) hoznak létre. Az alacsony nyomású fázisban mikroszkopikus mérettől kezdenek növekedni, amíg össze nem nyomódnak, majd a nagynyomású fázisban felrobbannak.

A folyadékban lévő molekulák összeütköznek, és hatalmas mennyiségű energia szabadul fel. Az energia azonnal megnöveli a helyi hőmérsékletet, és nagy energiájú áramot hoz létre, amely az objektum felületére irányul. A buborékok hatalmas energiával rendelkeznek, amely célzott, és kibocsátása eltávolítja a szennyeződést a tisztítandó tárgyak felületéről.

A KAVITÁCIÓS FOLYAMAT AZ ULTRAHANGOS TISZTÍTÁS ALAPJA.

Az ultrahanghullámok folyadékon keresztül történő kibocsátása kavitációt okoz – mikroszkopikus buborékok képződését a folyadékban. Amikor ezek a buborékok a tárgy felületét érik, felrobbannak, energiát szabadítanak fel, amely elválasztja a szennyeződéseket a tárgyak felületétől. A kis méretű buborékok lehetővé teszik, hogy behatoljanak a repedésekbe, lyukakba, pórusokba, perforációkba és hullámokba, amelyeket kézi tisztításkor nehéz elérni. A kavitáció eltávolítja a törmeléket, például port, szennyeződést, olajat, pigmentet, rozsdát, zsírt, algákat, gombákat, baktériumokat, meszet, kormot, viaszt és így tovább. Az ultrahangos tisztítóban való tisztításra alkalmas anyagok a fém, műanyag, üveg, kerámia és gumi. Az optimális tisztítási eredmény érdekében a desztillált vízből és a speciálisan összeállított ultrahangos tisztítókoncentrátumokból álló oldatot ajánljuk.

Hogyan működik az ultrahangos tisztítás

AZ ULTRAHANGOS TISZTÍTÓ HASZNÁLATA RENDKÍVÜL EGYSZERŰ.

Tegye a tisztításhoz szükséges tárgyakat a mellékelt kosárba. Óvatosan helyezze a kosarat a tárgyakkal az ultrahangos tisztítóba. Töltse fel a tartályt desztillált vízzel vagy tisztítókoncentrátum oldattal. Merítsen minden elemet tisztítóoldatba. Állítsa be a kívánt tisztítási hőmérsékletet, és aktiválja a tartályfűtést. Amikor a tartályban lévő folyadék eléri a beállított hőmérsékletet, a fűtés kikapcsol. Állítsa be az ultrahang időzítőt a tisztítási folyamat követelményeinek megfelelően, a tisztítószer szennyezettségének típusától és mértékétől függően. A tisztítás befejezése után várja meg, amíg a folyadék lehűl, majd óvatosan vegye ki a kosarat a tárgyakkal. Öblítse le az elemeket tiszta vízzel. Engedje le a szennyezett tisztítófolyadékot az ultrahangos tisztítóból. Puha ronggyal törölje át a tartályt.

 

Tisztító koncentrátumok

Az ASonic ultrahangos tisztítókoncentrátumok speciális kémiai összetételűek, amelyek felgyorsítják a tisztítási folyamatot, és a tisztítandó alkatrészek speciális igényei szerint kell őket használni.
Az ASonic ultrahangos tisztító koncentrátumokat nem csak professzionális/ipari használatra tervezték, hanem hobbi használatra is.

Tisztító

A szennyeződés típusa

Tisztítóanyag

hígítás %

Ajánlott hőm.

AS-MLP

Olaj, zsír, por, általános szennyeződések

Fémek, ötvözetek, műanyagok, gumi, kerámia vagy üveg alkatrészek

2%

40-60 °C

AS-GEN

Olaj, zsír, por, általános szennyeződések

Fémek, ötvözetek, műanyagok, gumi, kerámia vagy üveg alkatrészek

5%

40-60 °C

as-gen

 

Akár választ keres, akár problémát szeretne megoldani, felveheti velünk a kapcsolatot.
Segítünk Önnek gyorsan és egyszerűen megoldani problémáit.

Nézd meg itt a YouTube-on
logo
Auto Moto
Ipari tisztítás
Orvosi, tetoválás
Fogászati ​​műszerek tisztítása
Zöldségek és gyümölcsök tisztítása
Smink ecsetek tisztítása

Hogyan működik

Tisztítunk, helyreállítunk, felelevenítünk

Tisztítás

Több dolgot meg kell őrizni és meg kell tisztítani, újak helyett. Ötletünk az, hogy a legjobb megoldást kínáljuk otthoni vagy munkahelyi környezetéhez.

Ügyfélszolgálat

Teljes támogatást és ismereteket kínálunk az ultrahangos tisztítással kapcsolatban. Csapatunk készen áll arra, hogy javítsa munkáját és segítsen a hatékonyabb munkában, jobban mint valaha.

Fejlődés

Célunk, hogy meghallgassuk ügyfeleinket, megértsük igényeiket, és széleskörű ultrahangos tisztítást biztosítsunk.