ultrasonic cleaning history

Az ultrahang története és előrehaladása

Az ultrahangos tisztítást 1950 körül fejlesztették ki, de arra voltunk kíváncsiak, hogy megválaszoljuk az egész történelem kérdését, hogyan kezdődött az egész.

Első felfedezések

Különböző források böngészése után már a Kr. E. Körülbelül ekkor Pythagoras matematikai tulajdonságokat írt a vonós hangszerek és az akusztika elméletére – a hangtudományra.

Körülbelül két évezreddel később, 1794-ben Lazzaro Spallanzani felfedezte az echolokációt a denevérekben. Bemutatta, hogy a denevérek hallhatatlan hangon vadásztak és navigáltak, nem látással.

1880-ban Jacques és Pierre Curie testvérek továbbfejlesztették tudásukat a piroelektromosságról. Ez az az elektromos potenciál, amelyet egy anyag hoz létre a hőmérséklet változására. Felfedezték a piezoelektromos hatást, ez volt az első átalakító tudományos alapja, amely ultrahangos hullámokat generált és észlelt a levegőben és a vízben.

Század és a technika

Az 1917-es első világháború idején Paul Langevin ultrahangos technológiát alkalmazott a tengeralattjárók felderítésére. Ezt követően ezt a technológiát különböző célokra alakították ki. Az orvosi, gyógyszerészeti, katonai és általános iparágaktól kezdve az ultrahang technológia használatát és fejlesztését kezdték meg.

Számos különböző iparág részesül az ultrahangos technológia fejlődéséből. Az ultrahangos készülékek képesek felismerni a tárgyakat, mérni a távolságokat, mélytisztítani, elősegíteni a gyártást és javítani az orvosi ellátást és a kezelést. A felhasználás folyamatosan növekszik, ahogy az ultrahangos alkatrészek gyártásában elértem, gyakran kevésbé invazív és olcsóbb alternatívát kínálva.

Az ultrahangos távolságmérés érdekes és népszerű fogyasztói alkalmazása a Polaroid kamera volt. Ezt a technológiát tekintették a különféle ultrahangos termékek alapjának.

Ultrahangos tisztítás

Ultrahangos tisztítókészülékek

Nehéz megtalálni annak a pillanatnak az eredetét, amikor ultrahangot alkalmaztak a tisztítási technológiára. Az 1950-es évek körül azonban az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság első vállalatai kifejlesztették a történelem első ultrahangos tisztító rendszereit.

Az első olcsó háztartási készülékek 1970 körül jelentek meg a piacon. Ennek a folyamatnak az általánosabb felhasználása az orvosi berendezések sterilizálása, ékszertisztítás, a radioaktív berendezések fertőtlenítése, a precíziós fém alkatrészek súrolása. Az 1990-es évek óta az ultrahangos technológia gyorsan fejlődik. A modern ultrahangos rendszerek nagyobb frekvenciatartományban és pontossággal képesek tisztítani az alkatrészeket. Itt kiválaszthatja az agresszív tisztítás gyakoriságát és a finom alkatrészeket, amelyek kíméletes tisztítást igényelnek.

logo

Auto Moto
Ipari tisztítás
Orvosi, tetoválás
Fogászati ​​műszerek tisztítása
Zöldségek és gyümölcsök tisztítása
Smink ecsetek tisztítása

Hogyan működik

Tisztítunk, helyreállítunk, felelevenítünk

Tisztítás

Több dolgot meg kell őrizni és meg kell tisztítani, újak helyett. Ötletünk az, hogy a legjobb megoldást kínáljuk otthoni vagy munkahelyi környezetéhez.

Ügyfélszolgálat

Teljes támogatást és ismereteket kínálunk az ultrahangos tisztítással kapcsolatban. Csapatunk készen áll arra, hogy javítsa munkáját és segítsen a hatékonyabb munkában, jobban mint valaha.

Fejlődés

Célunk, hogy meghallgassuk ügyfeleinket, megértsük igényeiket, és széleskörű ultrahangos tisztítást biztosítsunk.